![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 3 Dołączył: 13.04.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Hmm jak zauwazyłem gry flash zapisuja save z gry na naszym komputerze w temp (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) mozna by było np zrobic jakis baner w flashu z taka funkcja która by cos zapisała na komputerze uzytkownika (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
Cytat Hmm jak zauwazyłem gry flash zapisuja save z gry na naszym komputerze w temp Nie w tempie, tylko w storage'u ciasteczkowym. Ale - FYI - z tego co się orientuję, to wiele pakietów odśmiecających po prostu usuwa te ciastka hurtem. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Bardzo łatwo jest też je skasować, więc...? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 3 Dołączył: 13.04.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Ale jak sie ustawi usuwanie ciasteczek po zamknieciu przegladarki to nie usuwa , po za tym user o tym nie musi wiedziec on widzi tylko banner a serwer zaznaczy czy z tego komputeraz jest inne konto
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 4.05.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Jest kilka mozliwosci lecz nie ma takiej ktorej by sie nie zlamalo. Przynajmniej mi sie tak zdaje. Mozna uzyc cookie, zabezpieczenie na ip lub email. Cookie mozna delete, ip mozna zmienic tak jak email. Innych mozliwosci nie znam.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%)
|
A wysyłanie kodów aktywujących na telefon sms-em a nie na e-mail nie powinno skutecznie wyeliminować dużą część duplikatów?
Mało komu by się chciało latać po nowy starter z każdym nowym kontem. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
Cytat Ale jak sie ustawi usuwanie ciasteczek po zamknieciu przegladarki to nie usuwa Normalne przeglądarki raczej słuchają użytkowników, więc? (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 14.12.2004 Ostrzeżenie: (0%)
|
Zyx, nie zalezy mi na identyfikacji usera, bo to jak napisales jest niemozliwe, ale na identyfikacji komputera.
nasty, to tez nie jest rozwiazanie, bo jeden user moze zalozyc konto na swoja komorke i komorki calej rodziny... |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%)
|
co do kasowania cookies to mało kto kasuje wszystkie [mam na myśli z innych domen dla wygody...] tylko kasuje się z określonej domeny... dlatego cookies z identyfikacją uzyszkodnika możesz zostawić pod adresem innej domeny której nazwa nie będzie przypominała gry [no niestety nie ma sposobu idealnego]...
Autoryzacja - ale bez okienka: WWW-Authenticate - w tym temacie chodziło o komunikację między serwerami - cookies możesz ustawić przy wyświetlaniu jakiegoś obrazka z innej domeny zamieszczonego w grze... niestety podobno IE nie przekazuje cookies dla np. js [nie mam IE i nie mam potrzeby sprawdzania tego...] - może dla obrazków będzie inaczej [js to pewnie niby z bezpieczeństwem może być związane - choć nie wiem czemu skoro na innej domenie strona a na innej plik]... w ten sposób wyświetlając obrazek miałbyś jakieś cookies pod inną domeną niż gra... mowa tutaj o zwykłych przeglądarkach gdyż... oczywiście nie ma rozwiązań idealnych... ktoś bardziej kumaty może sobie nawet bota do zakładania 1k i więcej kont zawsze napisać (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) [maile też nie są problemem] Ten post edytował zegarek84 25.06.2010, 22:37:12 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 6 Dołączył: 3.03.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Gdyby można bylo uzyskać od przeglądarki / komputer jakiś unikatowy ciąg znaków, wtedy można bardziej zabezpieczyć się, (np: IP + ciasteczko + email + ten ciag ). Zawsze to zwiększa szanse, bo malo kto korzysta z wielu przeglądarek. A nie ma sensu zapisywania jakiego systemu korzysta user.
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 8.11.2025 - 20:45 |